Una mirada independent a l'economia internacional

Edició del 1r semestre de 2012 de la revista eKonomicus

L’edició del Primer semestre de 2012 de la Revista eKonomicus ja està disponible per a ser descarregada. La podeu trobar en aquest enllaç.

En aquest número podeu trobar com a titular l’entrevista que eKonomicus va realitzar a Antoni Castells, catedràtic d’Hisenda Pública de la UB, president del consell de la Fundació Catalunya-Europa i director del grup d’opinió d’Europe-G. Ens parla sobre cap a on va Europa. L’anàlisi de l’actualitat europea continua amb un repàs als deures pendents de la Unió Europea –competitivitat i creixement– i a la política adoptada per un Banc Central Europeu ancorat en l’estabilitat de preus.

L’economia política ens porta a Àsia, on s’analitzen els darrers avenços democràtics al continent i es compara amb el progrés econòmic que genera. De la Xina ens fixem en dos temes: el canvi en la seva política monetària, flexibilitzant la cotització de la seva moneda nacional, el iuan, i en la seva transició cap a ciutats més sostenibles. L’anàlisi de les relacions internacionals es fixa en el cop d’efecte de la presidenta Argentina al nacionalitzar YPF i en els moviments energètics entre Europa i el Caucas. Tot, entre d’altres temes.

About these ads

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 90 other followers