Lleu augment de la desocupació a l’Uruguai a 7% al Novembre de 2009

La taxa d’atur a l’Uruguai es va situar en 7% al Novembre de 2009, després de registrar un increment de sis dècimes de punt percentual respecte al mes anterior, va informar aquest dijous l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A Montevideo, on resideix la meitat dels 3,4 milions d’uruguaians, la taxa d’atur es va situar en 6,6%, i a la resta del país el 7,4%, el que representa una estabilitat a la capital i un augment de 1,2 punts percentuals en l’interior del país.

En funció del gènere, les estimacions van ser de 5,1% per a homes i 9,3% per a dones, determinant un augment en la desocupació masculina d’un punt percentual, mentre que a nivell femení no es van verificar variants.

Així mateix, la taxa d’activitat que mesura la quantitat de persones que busquen feina va ser de 63,7% al Novembre de 2009, la qual cosa indica un augment de nou dècimes de punt percentual en relació a l’octubre, va assenyalar l’INE.

Uruguai va assolir la seva major taxa d’atur durant la crisi econòmica de 2002 (20,4%), mentre que a l’octubre de 1993 i novembre de 2008, va registrar els índexs més baixos dels últims 15 anys (6,3%).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS