Veneçuela devalua la seva moneda

L’anomenat bolívar fort cada cop ho és menys. Ahir a la nit, el president veneçolà Hugo Chávez va anunciar la seva decisió de devaluar el tipus de canvi de la moneda del seu país respecte al dòlar de 2,15 bolívars forts per dòlar a 2,60. Aquesta serà la referència per a les importacions del sector públic, d’aliments, de maquinàries i insums del sector salut.

Chávez també ha dit que establirà un segon tipus de canvi per al dòlar petroler, que serà de 4,30 bolívars forts per dòlar. Tot això en el marc del ferri control canviari establert a Veneçuela des de 2003, que el president va justificar amb l’argument que “els ricachons d’aquí compraven els dòlars no per comprar aliments ni electrodomèstics, sinó per emportar-se’ls”.

A més d’aquestes mesures, el president veneçolà va informar de la creació d’un fons especial per a la promoció de les exportacions no petrolieres-en l’actualitat no superen el 10% del total-, un altre per substituir les importacions i un tercer per enfrontar la crisi del aigua i l’electricitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS