Xina ja és el major mercat mundial de cotxes

El país xinès va registrar el 2009 més de 13 milions de matriculacions, de manera que se situa líder mundial desbancant als Estats Units.

Dos factors semblen haver-se unit: la contracció del mercat nord-americà a causa de la recessió i l’empenta del gegant asiàtic. Almenys és el que sembla desprendre’s de les xifres aportades per l’Associació de Fabricants d’Automòbils de la Xina.

Segons aquestes xifres, en el passat exercici de 2009, s’haurien assolit els 13,6 milions de matriculacions, de manera que la Xina es posaria al capdavant del mercat mundial d’automòbils ja arrabassaria tan suculenta posició ni més ni menys que a Estats Units , país en què es van comercialitzar 10,4 milions de cotxes. Aquesta xifra, en tot cas, no deixa de ser la més baixa en el mercat nord-americà dels darrers 27 anys.

Pel que fa al que aporten també aquestes dades, trobem que 10,3 milions de les entregues realitzades van ser de turismes, que augmenten així un 52,9% respecte a l’any 2008. A més, al llarg de 2009, tres van ser les ocasions en què es va superar el milió de cotxes venuts en un mes, l’última ocasió al desembre, on es van vendre 1,1 milions.

Es tracta d’un rècord històric i suposa per a l’organització de fabricants xinesos un més que folgat marge per sobre de l’objectiu que en un principi s’havien marcat per a l’any, al les previsions es quedaven en els 10 milions d’unitats.

Des de la patronal han destacat que aquest creixement rècord va estar directament vinculat a la posada en marxa de mesures per incentivar la demanda de vehicles posada en marxa pel Govern Xinès.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS