Canadà manté tipus d’interès (0,25%)

Mark Carney, governador del Banc Central de Canadà (BoC)

El Banc Central de Canadà (BoC) manté el tipus d’interès en el 0,25%, reiterant les seves intencions de començar a pujar-los a mitjans del 2010. Per a Mark Carney, governador del Banc Central de Canadà, les perspectives de recuperació per a l’economia mundial són més favorables del que s’esperaven l’Octubre passat, quan varen presentar l’últim informe.

Canadà va créixer el tercer trimestre de l’any un moderat 0,1%, segons l’Agència Canadenca d’Estadística, tot i que s’espera un major augment per a l’últim trimestre de l’any. D’aquesta manera, s’espera que el PIB hagi disminuït el 2009 un 2,5% i creixi el 2010 un 3,5% i el 2011 un 3,5%, en paraules del governador del Banc Central.

L’estat de l’economia canadenca

El fet que actualment el dòlar canadenc es mantingui fort juga un paper essencial en impedir en part la bona recuperació econòmica del país, degut a la disminució de les exportacions.

Mantenir els tipus d’interès tant baixos, fa témer l’augment de d’inflació que s’ha donat al país els últims mesos. Recordem, que al igual que la majoria de bancs central, el BoC també té un objectiu d’inflació no superior al 2%.

Ja s’especula que per a Canadà, l’any d’inflexió serà el 2011, ja que serà l’any que expiri l’enorme subvenció ( 46 milers de milions de dòlars canadencs, 31,29 milers de milions d’Euros) que ha concedit el BoC a l’economia canadenca els últims anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS