Les Inversions Extrangeres Directes disminueixen un 39%

Les inversions estrangeres directes (FDI en anglès) han disminuït un 39% fins a situar-se en 1,0 trilió de dòlars al llarg del 2009, segons les estimacions de la UNCTAD (Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament).

El 2008 l’inversió estranjera directa va ser d’1,7 trilions de dòlars. Recordem que de les inversions directes en depenen en gran mesura els països en vies de desenvolupament. Tot i això, la UNCTAD ja ha apuntat que es preveu que la xifra es recuperi el 2010.

Concretament els fluxes d’inversió cap als països en desenvolupament, que va augmentar un 17% el 2008 (era sisè any de creixement ininterromput), van registrar una caiguda del 35% el 2009 fins a 406 milers de milions de dòlars, segons les estimacions de la UNCTAD. A l’Àfrica, va haver-hi una caiguda del 36% fins a situar-se als 56 milers de milions de dòlars.

Les Inversions Estrangeres Directes a l’Àfrica

Emmanuel Ole Naiko, director del "Tanzania Investment Center" (TIC)

El fet de que hagin disminuït tant aquestes inversions directes, fa augmentar la preocupació de molts països africans, com veuen que de retruc els afecta la crisi d’altres països. Per exemple, el Sr. Emmanuel Ole Naiko, director del “Tanzania Investment Center” (TIC), encarregat de les inversions a aquest país africà, comenta a un diari local com les dades comparatives entre els anys 2008 i 2009 són especialment preocupants amb un descens de 5 trilions de xílings tanzans (3,15 milers de milions d’Euros).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS