El govern de Grècia planeja una emissió de bons

George Papaconstantinou, ministre de finances grec

El govern grec de George Papandreou planeja una emissió de bons per fer front a l’enorme dèficit públic (12,7% del PIB) del país [tal i com deiem a l’article del passat 16 de gener], fet que fa que augmenti el diferencial del bo grec a 10 anys fins a situar-se al voltant dels 300 punts bàsics (es fan servir per referir-se als diferencials de tipus d’interès, on 300 punts bàsics és un 3%) respecte al deute d’Alemanya. Recordem que si augmenta aquest diferencial significa que augmenta la desconfiança dels mercats.

Concretament, el Sr. Spyros Papanicolaou, responsable de l’Agència Grega d’Emissió de Deute Públic ha reconegut que “a curt termini” es llençaran bons a cinc ó deu anys per un import d’almenys 3.000 milions d’Euros i s’augmentarà la quantia si hi ha prou demanda.

Un altre dels elements que ha fet augmentar la inseguretat respecte l’economia grega ha estat el posible rescat per part de l’UE, rumor que el ministre de finances, el Sr. George Papaconstantinou, grec ja s’ha encarregat de desmentir.

2 Responses to “El govern de Grècia planeja una emissió de bons”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS