El Regne Unit surt de la recessió

Bones notícies per al primer ministre Gordon Brown

El Regne Unit surt oficialment de la recessió, tot i que la taxa de creixement (0,1%) per al quart trimestre del 2009 va ser menor de l’esperada (0,4%), segons les dades facilitades per l’Oficina Nacional d’Estadística del Regne Unit (ONS).

Recordem que el Regne Unit portava ja 18 mesos en recessió amb un total decreixement del 6%. En conjunt, el 2009, el PIB del Regne Unit s’ha enfonsat un 4,8%. Aquesta ha estat la pitjor recessió per a l’economia britànica en més de 50 anys.

D’aquesta manera, el titular d’hisenda, el Sr. Alistair Darling, s’ha mostrat esperançat de cara al futur i es mostra ferm en mantenir les polítiques keynesianes: “Retirar el suport que ens ha ajudat a arribar a aquest punt posaria en perill la recuperació” va puntualitzar. Tot i aquestes bones notícies, les properes eleccions per d’aquí uns 3 mesos no es presenten molt favorables per al primer ministre laborista Gordon Brown.

L’atur

Pel que fa a l’atur del país, ja es va anunciar la setmana passada, que va registrar el primer retrocés des de maig del 2008, tot i que amb un descens de només 7.000 persones i una taxa del 7,8% i 2,46 milions de persones sense feina.

Els tipus d’interès

A principis de gener el Banc Central d’Anglaterra ja va comparèixer per deixar estables els tipus d’interès en el 0,5%, el nivell més baix en tota l’història de l’institució.

El conjunt de l’UE va sortir de la recessió el tercer trimestre del 2009 amb un creixement del 0,2% en el conjunt dels 27 i del 0,4% en l’eurozona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS