Costa Rica i Qatar firmen un acord per obrir ambaixades a ambdós països

l’Emir de Qatar, Hamad bin Khalifa Al-Thani i el president de Costa Rica, Óscar Arias, signant l’acord

Costa Rica pretén obrir una ambaixada a Doha (capital de Qatar) amb l’objectiu d’apropar els dos països: atracció d’inversió, turisme i altres. Es preveu que s’obrirà a mitjans del proper mes d’abril. Recíprocament, Qatar també obrirà una ambaixada a San José, capital de Costa Rica.

L’acord el van signar el Sr. Óscar Arias, president de Costa Rica, i el Sr. Hamad bin Khalifa Al-Thani, emir de Qatar. Óscar Arias va assenyalar també que en les pròximes setmanes una missió de Qatar visitarà Costa Rica amb l’intenció d’analitzar possibles àrees d’inversió.

Un dels punts claus de l’acord ha estat el fet de que els inversors dels dos països tindran un “tracte nacional” a l’altre país. Aquest fet, ja ha fet disparar les alarmes d’alguns analistes que diuen que aquest pacte afavoreix en gran mesura al país àrab, el qual disposa d’un capital molt major per a fer inversions que Costa Rica. Recordem que els fons d’inversió de Qatar estan dins la llista dels anomenats “Fons Sobirans”, dels més grans en quant a capitalització del món. De tota manera, l’obertura d’aquesta ambaixada representarà la primera de Costa Rica a un país del Golf Pèrsic.

Ja s’especula que la primera província de Costa Rica en rebre inversions serà la de Guanacaste, al nord-est del país.

Costa Rica també manté relacions comercials amb altres països de la regió des del 2004, com Oman, Jordània i el Iemen.

Conclou la gira

Amb aquesta última visita, l’Emir de Qatar conclou la gira que ha fet per Amèrica Llatina visitant altres països com Veneçuela i Argentina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS