La Reserva Federal d’EEUU manté els tipus d’interès en el 0,25%

El Comitè de Mercats Oberts de la Reserva Federal d’EEUU (FOMC) va decidir ahir mantenir els tipus d’interès entre el 0 i el 0,25% per un llarg període. Recordem que aquestes taxes són les més baixes en tota l’història de la Reserva Federal (FED) i que duren des de desembre del 2008. De tota manera, s’especula amb una possible pujada durant la segona meitat de l’any.

Un dels principals arguments per a mantenir-los baixos, és que no s’esperen pressions inflacionistes a curt termini en l’economia nord-americana.

Thomas M. Hoenig, president de la Reserva Federal de Kansas

La decisió de mantenir els tipus d’interès a aquest nivell, però, va comptar amb el vot en contra de Thomas M. Hoenig, president de la Reserva Federal de Kansas, el qual va dir que la situació econòmica ja no justificava el fet de mantenir els tipus d’interès a un nivell tant baix.

L’activitat econòmica nord-americana repunta, un creixement trimestral de 0,7% (un 2,4% anualitzat), i el deteriorament en el mercat laboral no és tant accentuat com en els anteriors mesos (s’han destruït 84.000 llocs de treball el passat desembre), tot i tenir un atur del 10%, segons el Comitè de Mercats Oberts. Tot i així, el Fons Monetari Internacional (FMI) ja va xifrar que l’economia d’EEUU es contrauria un 2,5% el 2009 i una previsió de creixement del 2,7% el 2010.  També sembla que hi ha hagut un lleuger increment de la despesa dels consumidors.

El deute hipotecari

Fem memòria que la Reserva Federal va comprar deute del sector hipotecari per valor de 1,43 bilions de dòlars i aquest venç al març. Per això, s’han apressat a dir que estan disposats a modificar aquests plans i posposar el deute, alentint les compres de titulitzacions hipotecàries de les agències.

Ben Bernanke, president de la FED, serà notícia avui ó demà

La continuïtat de Ben Bernanke

Ben Bernanke, president de la FED necessita ser confirmat pel Senat avui dijous ó demà divendres per renovar el seu càrrec 4 anys més. Alguns dels senadors s’oposen a un segon mandat, al al·ludir que les polítiques econòmiques adoptades per la FED són en part responsables de la crisi financera.

Sembla que el Sr. Bernanke té tant enemics republicans com demòcrates, seria el cas del grup activista Moveon.org el qual va ser un dels principals grups de suport per a que Obama fós president. També hi ha senadors que el culpen del fet de desocupar-se de temes tant importants com l’atur del país.

Tot i això, s’espera que l’actual president de la Reserva Federal renovi en el càrrec amb els 60 vots (de 100 possibles) al seu sac.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS