Davos (I): La Regulació Financera

Nicolas Sarkozy durant la seva intervenció al Fòrum de Davos

El 40é Fòrum Econòmic Mundial a Davos (Suïssa) s’ha acabat avui mateix, amb una crida quasi unànime per a una profunda regulació financera. Recordem que el primer en proposar aquesta regulació ha estat el president nord-americà Barack Obama.

Nicolas Sarkozy va advertir durant la seva aparició al Fòrum Econòmic que retirar els estímuls a l’economia de forma abrupta podria provocar el col·lapse a l’economia mundial.

El president francès va apostar per la fórmula Obama de regular el sistema financer i va dir que el Fòrum anual de Davos era el lloc apropiat per a arribar a un acord. Ja s’especula que es trigarà aproximadament uns 5 anys en implementar les noves regles generals acordades.

Recordem que el lema d’aquest any al 40é Fòrum de Davos era “millorar la situació del món: repensar, re dissenyar i reconstruir”. Durant cinc dies, s’han reunit a l’estació alpina suïssa 2.500 representants de governs i empreses.

Aquesta possible regulació financera, evidentment, enfronta polítics i banquers. És el cas de la consultora i auditora britànica PriceWaterhouseCoppers, que ja ha expressat la seva total disconformitat amb les mesures.

Recordem que durant la reunió del G-20 l’abril del 2009 a Londres, ja es va acordar crear el Comitè d’Estabilitat Financera (FSB) i el Comitè de Basilea, encarregats d’elaborar aquesta reforma financera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS