Alemanya pren mesures contra l’evasió d’impostos a Suïssa

Angela Merkel està disposada a pagar per informació privilegiada

La cancellera alemanya Angela Merkel sembla estar disposada a comprar una llista de noms de suposats evasors d’impostos d’Alemanya a Suïssa.

Es calcula que són uns 1.500 alemanys els que atresoren grans quantitats de diners en bancs del país alpí. Ja ha transcendit que la llista va ser oferta per un informàtic del banc HSBC amb oficines a Ginebra, Suïssa, el qual demana aproximadament de 2,5 a 3,5 milions de dòlars a canvi de la ‘informació.

“Com qualsevol persona assenyada, estic a favor de la repressió del frau fiscal, i amb aquest objectiu s’ha de fer tot per obtenir aquestes dades” va dir la cancellera.

Els analistes del govern alemany calculen que són aproximadament entre uns 100 i 200 milions de dòlars la quantitat defraudada per aquestes persones.

Evidentment el Ministeri d’Economia suïs, ja ha mostrat la seva total disconformitat amb la notícia, ja que argumenten que es tracta d’informació robada.

Divisió política

Pel que sembla, les mesures adoptades pel gabinet d’Angela Merkel sembla que creen certa divisió en la classe política, sobretot en els nous socis de govern del FDP (partit de tendència econòmica neoliberal).

El cas Liechtenstein

Recordem que fa aproximadament dos anys, el govern alemany va pagar uns 7 milions de dòlars per a una llista de similars característiques. En aquell cas, però, es tractava de ciutadans alemanys que evadien impostos cap al petit país de Liechtenstein.

Entre els acusats de defraudar, recordem, van sortir noms rellevants, com el president de l’empresa de correus alemanya (Deutsche Post), el Sr. Klaus Zumwinkel. Actualment Zumwinkel compleix una pena de dos anys de presó.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS