L’euro perd valor

Aquestes últimes setmanes l’euro ha perdut valor a nivell global, degut a les crisis que estan travessant Grècia [articles dels dies 4 de Febrer, 23 i 16 de Gener], Portugal [article del 6 de febrer] i Espanya.

Així doncs, sembla que la moneda europea s’enfronta a la seva primera gran crisi. Veurem si s’enfonsa ó en surt reforçada. Recordem que el divendres passat arribà a 1 Euro = 1,36 Dòlars, un mínim des de Maig del 2009  i avui estava a 1,37 Dòlars.

El fet que l’euro perdi valor, però, també pot tenir la seva contraprestació positiva, ja que moltes empreses exportadores ho veuen amb bons ulls, degut a una abaratiment de les seves mercaderies.

Des que l’euro està en circulació, els experts han considerat que si el tipus de canvi supera els 1,40  Dòlars, això passa a afectar l’economia real.

3 Responses to “L’euro perd valor”

  1. R.Ekonomicus

    Tal com apareix a l’Expansión d’avui: “La debilidad del euro da un respiro a Europa”. És a dir, gràcies a que el tipus de canvi acompanya, les empreses europees, i també les espanyoles per la baixa inflació, estan millorant en competitivitat.

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS