La FED analitza la relació de grups financers amb Grècia

Com ja varem comentar en els nostre article del passat dia 4 de febrer, el govern grec ha estat falsejant els seus comptes públics.

Des de fa unes dues setmanes que es sospita que el grup d’inversió nord-americà Goldman Sachs va ajudar al govern grec a falsejar aquests comptes. Aquests darrers dies, però, ha estat quan la Reserva Federal d’Estats Units (FED) ha donat un cop a la taula i s’ha involucrat en el tema. Segons Ben Bernanke, president de la FED,  s’està examinant els negocis que Goldman Sachs i altres entitats financeres de Wall Street van realitzar a Grècia, segons les paraules del Sr. Bernanke en una recent aparició al Senat.

El principal delicte que s’investiga és si Grècia, sobretot durant l’any 2001, va amagar el seu enorme deute públic a través d’instruments financers com els derivats i si aquestes grups inversors ho varen facilitar. El fet és que els crèdits no varen ser comptabilitzats a les comptes públiques com a tals, sinó com a operacions monetàries.

La quantitat de deute públic falsejat és de quasi un 100% més del que es declarava: l’estat informava d’un dèficit d’un 6,7% del PIB, mentre que les xifres reals mostren un 12,7%.

El president de la FED assenyalà també que està segur que la SEC (Comissió del Mercat de Valors nord-americà) també està investigant el mateix tema, tot i no haver-se pronunciat de moment.

5 Responses to “La FED analitza la relació de grups financers amb Grècia”

  1. S’enfosarà Grècia? « Revista Econòmica Ekonomicus – Economia del Món

    […] El passat mes de gener (article Ekonomicus del 16 de gener) el BCE es fixà en l’enorme dèficit públic grec, que encara no s’havia acabat de trobar una solució. Primer, es va planejar una emissió de bons (article a Ekonomicus del passat 23 de gener), posteriorment, degut a aquesta crisi grega l’euro va perdre gran part del seu valor (article a Ekonomicus del 8 de febrer), després durant la setmana del 26 de febrer, degut a la decisió del govern de baixar el sou i fer retallades de personal als funcionaris va haver-hi nombroses vagues de funcionaris públics (article Ekonomicus) i finalment el 2 de març sembla que la Reserva Federal nord-americana estava investigant la possible relació entre grups financers nord-americans, principalment Goldman-Sachs, i el govern grec per a falsejar els comptes públics de l’estat (article d’Ekonomicus). […]

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS