Uganda aposta per l’ecoturisme

Uganda, situada a l’est d’Àfrica, decideix apostar per l’ecoturisme, tot donant suport a la conservació pel medi ambient i per espècies en perill d’extinció, com el ximpanzé.

Henrietta Fore, Administradora de l’Agència dels Estats Units per al Desenvolupament Internacional (USAID), va participar la setmana passada a Uganda en la inauguració de les noves infraestructures i centre per al senderisme Kaniyo Pabidi a la Reserva Forestal de Budongo.

Com sol passar en aquests casos, ja s’han fet previsions d’ingressos: es calculen entre 350.000 i 450.000 dòlars l’any, gràcies a activitats com el senderisme, allotjament turístic, etc. Uganda ha rebut ajudes dels Estats Units per a construir unes instal·lacions al bosc de Budongo, al centre-oest del país.

Actualment la Reserva de Budongo, declarada com a Reserva el 1932, ocupa uns 793 km2, més de dues vegades l’extensió del Parc Natural del Montseny, dels quals només un 53% és bosc. El 47% restant forma part de pastures i agricultors.

És curiós perquè, tot i ser Reserva Forestal des de 1932, s’extrau fusta ininterrompudament des de 1915, fet que fa també que només el 53% de la superfície sigui bosc. És per això que el Departament de Boscos d’Uganda reconeix que Budongo es troba en un greu “estat de degradació” a causa de la tala il·legal de fusta, la caça i les invasions.

També es parla de que la població local participi en el projecte i s’inclogui la venda de productes d’artesania local i aliments per al nou centre turístic.

Les catàstrofes d’Uganda

La setmana passada va haver-hi inundacions al país i es calcula que entorn a 400 persones han perdut la vida i unes 300.000 més s’han quedat sense casa.

Els principals problemes que afecten en l’actualitat a Uganda són: els conflictes armats del nord del país, el paludisme i el SIDA.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS