El preu del sucre es desploma

Durant l’última dècada hi ha hagut una forta oposició per part d’ONG’s i altres organismes i institucions a la cotització en els mercats de productes com el sucre, el blat de moro, l’arròs, el cafè i d’altres que es consideren de primera necessitat. El fet que en l’actualitat cotitzin en borses com la de Nova York i Londres, fa que degut a l’enorme especulació dels mercats els preus d’aquests productes sofreixin fortes fluctuacions.

D’aquesta manera, ahir mateix va caure en un dia un 4,5% el preu dels futurs del sucre sense refinar, tot situant-se en preus de fa 8 mesos. En concret, el preu s’ha situat en 17,84 centaus de dòlar la lliura.

De tota manera, ja hi ha brookers del sucre que apunten que es tracta d’un moviment natural del mercat, ja que el passat 1 de febrer el preu va arribar a màxims històrics des de feia quasi 30 anys, situant-se en 30,40 centaus la lliura de sucre.

Tot i això, ja s’apunta que va ser un moviment quasi planificat per part de molts inversors, ja que la baixada va ser espectacular.

Pel que fa a la volatilitat del preu (oscil·lació), la setmana passada al mercat de Nova York el preu fluctuà entre una franja d’un 7%, és molt, si tenim en compte que per exemple l’IBEX 35 espanyol sol fluctuar entorn al 4% (normalment).

2 Responses to “El preu del sucre es desploma”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS