Rússia revisarà els seus aranzels

Alexei Lijachov, cap del departament d'Anàlisi i Regulació del Comerç Exterior, durant la roda de premsa d'avui - Font: Agència Rusa de Notícies (RIA Novosti)

El Ministeri rus de Desenvolupament Econòmic prepararà en el transcurs del proper mes les propostes per a la revisió de tarifes d’exportació de matèries primeres, segons ha anticipat avui un alt funcionari d’aquesta entitat davant l’Agència Russa de Notícies (RIA Novosti).

“Estem examinant un plantejament general per revisar els aranzels en el línea de matèries primeres, fertilitzants i metalls”, va declarar Alexei Lijachov, cap del departament d’Anàlisi i Regulació del Comerç Exterior.

Quan es va desencadenar la crisi financera global, el govern rus va aprovar una sèrie de resolucions encaminades a incitar la pressió tributària sobre els exportadors.

Segurament el que pretén el govern rus és controlar més els preus de les matèries primeres, ja que aquests solen ser molt volàtils (fluctuants), tal i com varem veure en l’article del sucre del passat 23 de Març.

Hem de pensar que les principals exportacions del país solen ser matèries primeres, i per tant, la revisió d’aquests aranzels poden afectar de retruc a ls preus de molts països, sobretot europeus. Estem parlant de petroli, gas natural, fusta, metalls, …

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS