El Dèficit Públic: futur mal de cap d’Obama?

El Dèficit Públic d’EEUU ha caigut un 8% durant el primer semestre del 2010 respecte el mateix període de l’any passat.

Aquest descens és degut sobretot a un augment dels ingressos provinents dels impostos i també del fet d’haver destinat menys fons públics al rescat del sector financer, segons fonts governamentals.

Si aquesta tendència es manté la resta de l’any, es preveu que el dèficit anual sigui d’1,3 Bilions de Dòlars, prop de 0,3 Bilions de Dòlars menys del que preveia la Casa Blanca fa dos mesos. A principis d’any, s’havia pronosticat un dèficit del 10,6% del PIB (1,6 Bilions de Dòlars), el major nivell des de la Segona Guerra Mundial.

Per tal de controlar aquest creixent Dèficit, sobretot degut a polítiques keynesianes d’intervenció, Barack Obama va nombrar el febrer passat un comitè bipartidista per tractar de controlar els Dèficits Pressupostaris, tot fent recomanacions per aplicar polítiques econòmiques. L’objectiu principal de la comissió és dissenyar una estratègia per equilibrar el pressupost, sense Dèficit, per al 2015.

Segurament l’argument del Dèficit Públic serà un argument de pes per als Republicans per atacar el president nord-americà Barack Obama en les properes eleccions.

Bibliografia Complementària:

(1)    Article del Washington Post sobre el Dèficit Comercial Nord-Americà

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/04/12/AR2010041204364.html?hpid=topnews

2 Responses to “El Dèficit Públic: futur mal de cap d’Obama?”

  1. Àngel López Peiró

    Quin és el problema de reduïr el dèficit públic? Fantàstic,no?Senyal que s’estan fent les coses bé i no s’està ‘estirant més el barç que la màniga’, que és el que per desgràcia porta temps fent el govern ZP. Un 10 en política econòmica per a Obama
    Voleu deixar entreveure amb aquest article que hi hauria d’haver un dèficit públic més elevat als EEUU, que significaria una major despesa social? Aclariu-me quin és el principal missatge que voleu comunicar amb aquest article

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS