Xile i Xina: socis en el sector agrícola

Els governs de Xile i la Xina van signar el passat dimecres un memoràndum de cooperació agrícola, mitjançant el qual es donarà continuïtat al projecte “Granja Demostrativa Xina”, que consisteix en la transferència tecnològica i en la implantació de granges demostratives.

El document va ser signat pel subsecretari xilè d’Agricultura, Sr. Alvaro Cruzat, i pel viceministre xinès del ram, Chen Xiaohua, segons va informar la Subsecretaria d’Agricultura. En la reunió on es va oficialitzar la signatura va estar present una delagació, composta per representants del sector públic i privat de la Xina. Pel costat xilè van assistir els directors de serveis del Ministeri d’Agricultura i representants dels diversos gremis del sector silvoagropecuari nacional.

El subsecretari Cruzat va destacar l’interès del ministeri per aquest tipus d’iniciatives i es va referir a la possibilitat de realitzar una granja xinesa en territori xilè, amb èmfasi en la investigació.

“La nostra amistat amb la Xina ens brinda una gran oportunitat per enfortir la transferència tecnològica al sector. En aquest context també ens interessa acostar les tecnologies d’informació als agricultors locals, que són els nostres principals usuaris”, va comentar el subsecretari.

Per desenvolupar la granja xinesa en territoris locals i enfortir el funcionament de la granja xilena al país asiàtic es van designar responsables en diversos camps de treball a Xile.

Per al desenvolupament d’una proposta sobre el maneig de les tecnologies en el recinte es va designar el director de l’Institut de Recerca Agropecuària, Guillermo Donoso. Per la seva part el director de l’Oficina d’Estudis i Polítiques Agràries, Gustavo Rojas, va ser nomenat responsable del desenvolupament de sistemes d’informació que permetin el flux de dades entre el ministeri i els usuaris i del lliurament d’informació comercial, és a dir de les plataformes tecnològiques que la sustenten.

Des de 1999 la Xina i Xile mantenen un conveni de cooperació sectorial consistent en la implementació de granges demostratives i de transferència tecnològica. Projecte que es va materialitzar l’any 2002 amb la instal·lació en el poblat de Guanzhuang (Tianjin) d’un hort fructícola de varietats xilenes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS