Kenia: La retallada de tipus d’interès es transferirà al mercat?

El Banc Central de Kenia ha retallat el tipus d’interès oficial en un 0,75% i l’ha deixat en el 6%, afavorint d’aquesta manera als prestataris del país.

Segons David Cowan, economista del Citigroup a l’Àfrica, hi haurà en aquest segon semestre d’any una darrera baixada d’entre el 0,5 i l’1%. Aly-Khan Satchu, analista financer independent, comenta com la mesura presa pel Banc Central “ha agafat per sorpresa a tot el país”.

Narobi, capital de Kenia - Font: National Geographic

S’ha de tenir en compte, que des de el 2009 s’ha reduït el tipus d’interès sis cops, intentant amb aquesta política monetària expansiva ajudar l’economia del país. Kenia té un “benchmark” des de només el 2 de Juny del 2006. Tot i aquestes repetides baixades, el tipus d’interès interbancari, el de mercat, es manté en cotes molt altes i en un any ha passat tant sols d’un 15,1% a un 14,39%. La majoria dels bancs justifiquen aquests elevats interessos per a les altes taxes de morositat que registra el país.

Tot i això, els crèdits a les famílies han crescut un 26,6% en un any, segons fonts del Banc Central de Kenia. Un dels fets curiosos, però, és com tot i seguir aquesta política monetària expansiva la taxa d’inflació keniana ha decrescut fins a situar-se a un 3,2%, segons el National Bureau of Statistics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS