Suècia, líder en l’ús de tecnologies
El país escandinau ha arrabassat als nord-americans el primer lloc en la classificació anual sobre l’ús de tecnologies, segons el Connectivity Scorecard, creat per Leonard Waverman[1] , Nokia (finlandesa) i Siemens (alemany).
Segons Waverman, “Suècia té la millor combinació de factors i mostra pocs indicis de que perdre el lideratge”. “Per contra, existeix el començament d’una esquerda en la que una vegada va ser l’essència del lideratge nord-americà en la majoria dels sectors industrials i de serveis”.
Estats Units, tot i que encara en una posició molt forta, no s’ha mostrat tan consistent com Suècia durant l’any passat, i el seu habitual lideratge en infraestructures de negoci no ha estat suficient per contrarestar els forts avenços que s’han produït en altres països. Per contra, Suècia ha reduït amb èxit les diferències amb països com Corea i Japó amb resultats avançats en els nivells de formació i experiència entre els treballadors. Els alts nivells d’utilització de la banca electrònica, l’e-commerce i l’Administració electrònica indiquen així mateix un ús avançat de les TIC.
El Connectivity Scorecard el fan servir varis països en el desenvolupament d’activitats innovadores per mesurar la seva evolució.
El sector tecnològic
Pel que fa al sector tecnològic, el Sr. Waverman va comentar com “La recuperació econòmica i els paquets governamentals d’estímuls destinats a impulsar el desplegament de la banda ampla i el desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i Comunicacions (TIC’s) haurien de deixar espai per a l’optimisme en els propers anys.”
Els països de l’est i sud d’Europa, entre ells Itàlia, Espanya, Grècia i Polònia, varen ocupar els últims llocs de la llista de 25 països desenvolupats.
Pel que fa al llistat de països en vies de desenvolupament, l’encapçala Malàisia, ajudat pel sector públic i el privat, seguit de Sud-àfrica.
Les 10 principals “economies orientades a la innovació”:
1 Suècia 7,95
2 Estats Units 7,77
3 Noruega 7,74
4 Dinamarca 7,54
5 Holanda 7,52
6 Finlàndia 7,26
7 Austràlia 7,04
8 Regne Unit 7,03
9 Canadà 7,02
10 Japó 6,73
Les 10 principals “economies orientades a l’eficiència i els recursos”:
1 Malàisia 7,14
2 Sud-àfrica 6,18
3 Xile 6,06
4 Argentina 5,90
5 Rússia 5,82
6 Brasil 5,32
7 Turquia 5,09
8 Mèxic 5,00
9 Colòmbia 4,76
10 Ucraïna 4,67
Informació Complementària:
(1) Connectivity Scorecard
www.connectivityscorecard.org/
[1] Leonard Waverman és degà de la Haskayne School of Business de la Universitat de Calgary. El 2005, el seu article sobre l’impacte econòmic de l’ús dels mòbils a l’Àfrica va ser portada del The Economist.
La seva tesi al Massachussets Institut Technology (MIT) va ser “Natural Gas and National Policy: a Linear Programming Model of North American Natural Gas Flows” va ser publicada també en la Universitat de Toronto.
One Response to “Suècia, líder en l’ús de tecnologies”
Molt bon article, per saber on hem d’encarar-nos de cara a tenir un estat propi