Les relacions Xina – Pròxim Orient

Tot i que molts cops no es para l’atenció deguda, el comerç entre la Xina i els països àrabs ha crescut de manera espectacular els darrers anys, exceptuant el 2009, degut a la crisi econòmica. Mentre que la Xina exporta als països àrabs electrodomèstics, maquinària industrial, tèxtils i altres, aquests proveeixen al gegant asiàtic de les matèries primeres per a funcionar, exporten petroli, gas natural i fosfats.

Les bones relacions que manté la Xina amb molts dels països àrabs són fruit de trobades i conferències, com la propera “China Exhibition and Conference for Investments and International Trade” a Jordania, organitzada pel Ministeri de Comerç Xinès i la Lliga Àrab, on s’espera que hi assisteixin 12.000 persones de 64 nacionalitats diferents.

Ma’an Nsour, Chief Executive Officer (CEO) de l’Agència d’Inversions de Jordània, va dir que la trobada suposa una important oportunitat per promoure Jordània i presentar el model d’èxit del país. S’ha de tenir en compte que la xifra de comerç que es mou entre la Xina i el país àrab és de 720 milions de dòlars per al 2009 (on només un 4,72% representen exportacions de Jordània cap al gegant asiàtic, la resta són importacions).

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS