Veneçuela s’enfronta a una crisi comercial

A Veneçuela l’activitat comercial sembla no millorar. Les vendes dels comerços porten baixant des de finals del 2008, al que s’ha sumat el problema de no poder importar productes de l’exterior per l’escassetat de divises a nivell internacional.

Recentment el govern d’Hugo Chávez va fer un sondeig en el que els comerciants reconeixien que el 85,5% dels que varen importar mercaderies varen invertir menys diners que el mateix trimestre de l’any passat.

Segons declaracions del president de Consecomercio, “Consejo Nacional de Comercio y Servicios”, Fernando Morgado: “En els ports veneçolans estranyament no hi ha endarreriments i el motiu no és precisament la diligència de l’entitat portuària, sinó simplement que la majoria dels importadors que tradicionalment portaven mercaderies per desembre no ho han fet”. Això sí, de moment la falta de productes importats no es centra ni en béns de primera necessitat ni en aliments.

Segons Morgado, el principal factor que ha ocasionat aquesta situació és la restricció per obtenir dòlars a qualsevol de les tasses de canvi oficial.  “Estem fent una crida al govern perquè entengui que les polítiques econòmiques han de ser revisades, que s’ha de fer un esforç importantíssim per revertir el tancament de tantes empreses, indústries perquè d’altre manera estarem front un escenari d’escassetat” va afegir en la seva roda de premsa el Sr. Morgado.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS