El futur de la tonyina vermella
La Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina de l’Atlàntic (CICAA) en una reunió de dissabte passat, va mantenir quasi sense canvis la quota de pesca de la tonyina vermella per al 2011. Molts grups ecologistes exigien una reducció en el nombre de captures de l’espècie de almenys 6.000 tones, argumentant que la xifra havia estat fixada per propi comitè científic del CICAA, per a que les poblacions de l’espècie es poguessin recuperar per a l’any 2022.
En concret, després de 10 dies de negociacions, els 48 estats membres de la CICAA van acordar a Paris reduir la quota vigent de 13.500 a 12.900 tones, és a dir, una reducció de 600 tones, un 4,44% per al proper any, reducció que ha estat qualificada de simple “gest simbòlic” per moltes organitzacions protectores dels drets dels animals.
Segons portaveus del grup ecologista Oceana: “La quasi estabilitat de la pesca equival a un error massiu”. Mentre que Greenpeace ho qualifica de “fracàs, un resultat lamentable que no permetrà la recuperació de l’espècie”. S’ha de tenir en compte que la comissaria europea de Pesca, Maria Damanaki, portava sota el braç a Paris una proposta de reducció del 50% de les quotes actuals.
Tot i les males notícies per a molts, es preveu que a partir del 2013 sigui obligatòri que tots els vaixells grans[1] portin a bord observadors regionals i que controlin la pesca que faci el buc.
Informació Complementària:
(1) Pàgina web de CICAA
(2) Nombre de captures per país – Butlletí estadístic 2010
http://www.iccat.int/Documents/SCRS/Other/StatBull39.pdf
[1] Vaixells amb més de 24m d’eslora i el 2015 als de més de 20m.
Deixa un comentari