Les relacions de Polònia post-Lech

Quasi tots els polonesos estan d’acord en una cosa: els darrers 3 anys, les relacions Polònia-Rússia han canviat. Per a molts, la visita del president rus Medvedev a Varsòvia el passat dilluns no significa res més que l’entrega i la rendició al gegant rus.

Per al líder de l’oposició, Jaroslaw Kaczynski, antic primer ministre, actualment Polònia és propietat d’Alemanya i Rússia per igual. Per a molts parlamentaris polonesos, l’accident mortal del llavors president de Polònia, Lech Kaczynski, de l’abril passat a Smolensk, Rússia, no va ser un accident. Dos membres del partit de Jaroslaw han anat recentment a Washington DC per intentar guanyar el suport nord-americà i reobrir la investigació pel que ells creuen que és un complot i un assassinat.

Per a molts d’altres, tot això són simples especulacions, ja que Polònia no havia estat mai tant rica, segura i respectada arreu del món. Tothom sap que els germans Kaczynski eren euroescèptics, i ara que no governen, Brussel·les es satisfà en veure com Polònia ja no és una molèstia sinó més aviat un actor important en la Unió Europea (UE).

Apart de la millora en el comerç amb Rússia, en tres anys s’ha duplicat el volum total del comerç, també hi ha hagut altres actes significatius en la relació bilateral. L’exemple més important és la detenció a Polònia i extradició a Rússia del líder txetxè Akhmed Zakayev, buscat també per la Interpol.

Informació Complementària:

(1) “El liberal Komorowski, president de Polònia: conseqüències econòmiques” – 07/07/2010 – eKonomicus

https://ekonomicus.com/2010/07/07/el-liberal-komorowski-president-de-polonia-consequencies-economiques/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS