Un dels governadors de la FED dimiteix

Kevin Warsh, membre del grup de set governadors de la Reserva Federal nord-americana (més coneguda com a Fed), va anunciar el passat 10 de febrer la intenció d’abandonar la Reserva Federal el proper 31 de març. El 2006, Warsh es va convertir en el governador més jove de la història, després de ser designat sota el mandat de George W. Bush. Amb la seva marxa, tan sols quedarà Elizabeth Duke com l’única governadora que procedeix de l’anterior govern liderat pel l’ex-president Bush.

Ben Bernanke i Kevin Warsh, sortint d'una reunió de la Fed el passat mes de novembre - font: AP

Kevin Warsh va ser l’únic membre del consell que es va oposar frontalment a la denominada QE2, la segona ronda de compra de bons per part de la Reserva Federal per valor de 600.000 milions de dòlars. Si no hagués presentat la renúncia, Warsh hauria d’haver acabat el seu mandat el 2018. Alguns mitjans nord-americans l’han definit com “l’últim gran falcó”, degut a que es considerava el membre més proper a Wall Street i als republicans, per tant, de polítiques més neoliberals. De fet, ja s’especula que el futur de Warsh està en el mateix partit republicà.
Les decisions de la Fed es prenen en el Comitè Obert de Política Monetària (FOMC, per les sigles en anglès), i hi participen els set governadors, el president de la Reserva Federal de Nova York i quatre dels onze presidents regionals de la institució, que roten de manera anual.

 

Informació Complementària

(1)   Press Realase – FED – 10/11/2011

http://www.federalreserve.gov/newsevents/press/other/20110210a.htm

(2)   Què és el QE2 i la seva importancia – eKonomicus – 23/11/2010

https://ekonomicus.com/2010/11/23/que-es-el-qe2-i-la-seva-importancia/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS