Sri Lanka: economia de post-guerra

Al començament de l’any 2009, 1Kg. d’arròs era tan escàs que el tamil Selvadurai en pagava 25 dòlars o més. Això va passar quan ell i desenes de milers de persones, gairebé tots de la minoria tamil, van ser obligats a viure en un estret segment de terra sobre la costa nord, mentre la sagnant guerra civil de Sri Lanka entrava ja en la seva fase final. Doncs sí, per a molts desconeguda, Sri Lanka va sortir no fa ni dos anys d’una guerra civil que durà 26 anys i que es cobrà entre 80.000 i 100.00 vides. Es va tractar d’una guerra ètnica entre la majoria singalesa i la minoria tamil del nord i est de l’illa. Per als singalesos la seva religió és el budisme , mentre que els tamils, al igual que al sud de l’Índia, són hinduistes.

Els separatistes “Tigres Tàmils”, que van lluitar per l’autonomia del nord i est de Sri Lanka, es van declarar derrotats per les forces regulars del govern el 17 de maig de 2009 en ser assassinat el seu principal líder: Velupillai Prabhakaran. El conflicte havia començat el 1983, després d’una sèrie d’atacs de la comunitat singalesa, majoritària en aquest país, contra la tàmil, predominant en aquesta zona (veure mapa).

Consulta la resta de l’article al blog d’Economies Desordenades del diari ARA:

http://emprenem.ara.cat/economiesdesordenades/2011/07/09/sri-lanka-economia-de-post-guerra/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS