El desenvolupament regional, a debat: Barcelona, seu del congrés europeu de ciència regional

Creixen les ciutats, no els països. El creixement dins les fronteres d’un país és el resultat geomètric de considerar conjuntament la creació i destrucció de llocs de treball o les inversions i deslocalitzacions que s’ha dut a terme en les diferents regions i ciutats que el componen. Uns sectors es desenvolupen i altres no ho aconsegueixen, i el mateix succeeix amb els diferents territoris. És per això que mai ha estat del tot cert concloure que un país té un creixement sòlid o pèssim tan sols amb dades agregades i generals. És a dir, suposem que l’anàlisi d’un país porta a concloure que la situació és òptima: es pot dir en aquest cas que el país sencer està envoltat d’un dinamisme positiu i així donar unes falses expectatives que no es compleixen més que en una part de la societat i del territori?

La disciplina econòmica ja fa temps que s’ha desenganyat. Molta de la recerca dins l’àmbit de l’economia aplicada, comerç internacional, geografia econòmica, sociologia urbana i política industrial ja incorporen aquesta idea. I és sota aquesta filosofia que l’Associació Europea de Ciència Regional (ERSA, en les sigles en anglès), on s’agrupen els principals acadèmics dels àmbits mencionats, desenvolupa la seva tasca. Barcelona acull aquest any el congrés anual d’aquesta associació, que comença precisament avui i durant els propers 4 dies, i que reunirà vora 1.200 representants.

L’article continua al blog d’Economies Desordenades d’ARA Emprenem:

http://emprenem.ara.cat/economiesdesordenades/2011/08/30/el-desenvolupament-regional-a-debat-barcelona-seu-del-congres-europeu-de-ciencia-regional/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS