Brasil : objectiu 2014 i objectiu 2016

En els propers anys Brasil viurà dos grans esdeveniments esportius de primer ordre. La copa del Món de futbol que s’inicia el 12 de Juny de 2014, així com els Jocs Olímpics de 2016. Per aquest motiu, les inversions en instal·lacions esportives estan començant a prendre forma.

Tot i que la presidenta Dilma Rousseff ha assegurat que les obres del mundial de fútbol estaran a punt, algunes veus de l’administració brasilera han criticat la gestió en la preparació. Un clar exemple es la petició per part del procurador de Brasil, Roberto Gurgel, al Tribunal Suprem Federal de Brasil per la suspensió d’una nova llei que el passat juliol va flexibilitzar la contractació d’obres per al Mundial de futbol i els Jocs Olímpics i per tant, d’aquesta manera, segons Gurgek, la nova llei implica la corrupció i el desviaments de fons públics ja que no  “fixa paràmetres mínims per identificar obres, serveis i compres”.

Lula da Silva dialoga amb Dilma Rousseff (Font:AFP)

D’altra banda, la Federació Internacional d’Associacions de Futbol (FIFA) també ha criticat durament el govern i ha advertit que pot excloure de la llista de seus del Mundial de Brasil a les ciutats que no compleixin amb la infraestructura adequada per acollir l’esdeveniment, “no tenim estadis ni aeroports” ha dir el secretari general de la FIFA, Jerome Valcke.

Dos factors claus distorsionen les inversions:  per una banda l’ import de les obres s’ha quadruplicat – la previsió inicial el 2007 era de 700 milions d’euros i actualment és de 2160 milions d’euros- i d’altra banda els terminis no s’estan complint, degut, per exemple, a la vaga indefinida dels 2300 treballadors contractats per la reforma del estadi de Maracaná.

No obstant aquestes dures crítiques el govern liderat per Rousseff té com objectiu la creació de 12 estadis pel mundial. A més, a finals d’aquest any entraran en funcionament les licitacions per tres nous aeroports, a banda de la inversió de 200 milions de reals (uns 12O milions de dòlars) per millorar l’accés a internet amb els aparells electrònics a les seus del Mundial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS