La preocupació alemanya per l’euro

Tot i que l’euro és un projecte comú europeu, Alemanya, per ser la major economia del continent, sembla tenir l’última paraula sobre el seu futur. Per aquesta raó, els observadors miren amb preocupació el creixent escepticisme en l’ambient polític d’aquest país davant la necessitat o conveniència de continuar sostenint financerament la Unió Monetària Europea (UME) en la seva forma actual. En particular, els dubtes que tindria Alemanya davant de la possibilitat d’haver de estendre més ajuda a Grècia, han contribuït novament a deslligar la incertesa i la inestabilitat en els mercats.

Els darrers dies, molts diaris alemanys s’afanyen a publicar articles relacionats amb la “caiguda” de l’Euro i en com aquesta afectaria a l’economia germànica. Segons el Leipziger Volkszeitung (LVZ), per exemple, entre 400.000 i 465.000 milions d’euros estarien en risc en una suposada caiguda del preu de la moneda europea. Segons Hans-Werner Sinn, director de l’institut Ifo amb seu a Munic, “La crisi de l’Euro serà cada cop més cara per als contribuents alemanys” i afegeix que “El mercat es mostra absolutament nerviós i observa la participació alemanya en els plans d’estímul de Grècia, Portugal i Irlanda com un allargament i encariment de les primes que cobren les assegurances.”

L’article continua al blog d’Economies Desordenades d’ARA Emprenem:

http://emprenem.ara.cat/economiesdesordenades/2011/09/20/la-preocupacio-alemanya-per-l%E2%80%99euro/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS