Males previsions per al Regne Unit

George Osborne, ministre de finances britànic, ha pogut anunciar, in extremis, que el Regne Unit evitarà la recessió i que la seva estratègia fiscal va pel bon camí. Tot i això, s’ha vist obligat a abandonar la seva aspiració d’acabar amb el dèficit estructural en una sola legislatura. A curt termini, el desenllaç de la crisi de l’eurozona determinarà si Osborne ha de revisar els seus plans. L’Oficina de Responsabilitat Fiscal (OBR per les seves sigles en anglès), l’àrbitre fiscal i analista oficial britànic, pinta un panorama ombrívol. El creixement per aquest any es fixa en el 0,9%, davant la previsió del 1,7% al març, els càlculs per al 2012 s’han retallat del 2,5% al ​​0,7%. Les previsions de creixement trimestral de l’OBR mostren que la recessió s’evitarà per un marge molt estret: el producte interior brut es contraurà un 0,1% en el quart trimestre del 2011 i creixerà un 0,1% el primer i segon trimestres del 2012. La crisi de l’eurozona encara podria tirar per terra aquestes prediccions, ja que un estudi del banc suís UBS va rebaixar la seva previsió al -0,1%. Per la seva banda, el deute net tocarà sostre en en 78% del PIB el 2014 o 2015, 7,5 punts percentuals més del projectat. Els préstecs s’han revisat a l’alça en 111.000 milions de lliures (129.000 milions d’euros) i el dèficit estructural no s’eliminarà fins al 2016 o 2017, dos anys després del que el ministre Osborne esperava. I això només s’aconsegueix gràcies a l’anunci del Govern de retallades de despeses entre 2015 i 2017 similars als de la política actual, i del 0,9% anual en termes reals. Altres canvis polítics anunciats dimarts no tindràn influència fiscal fins al 2015.

L’article continua al blog d’Economies Desordenades d’ARA Emprenem:

http://emprenem.ara.cat/economiesdesordenades/2011/12/05/males-previsions-per-al-regne-unit/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS