La restricció al crèdit, un impediment per a les PIMES

Les petites i mitjanes empreses (pimes) objecten a les paraules de Botín del passat dimarts que les exigències dels bancs són desproporcionades i que no es tracta només de “problemes de solvència” dels que van a demanar un crèdit. El president de la patronal de petites i mitjanes empreses (Cepime) i vicepresident de la CEOE, Jesús Terciado, va replicar al president del Grup Santander, Emilio Botín, que les exigències de solvència demandades per les entitats financeres han augmentat “de manera exagerada i desaforada” en els últims temps, cosa que ha provocat que el crèdit estigui “pràcticament tancat” per a les empreses, no perquè no existeixi “demanda solvent”.

Terciado reconeix que hi ha pimes menys solvents que fa uns anys, però nega que totes siguin insolvents. Ha explicat en una entrevista a Radio Nacional de España (RNE) que el que passa és que perquè les entitats financeres donin crèdits a les empreses se’ls exigeix un suport de solvència personal, familiar o immobiliari. Terciado, però, admet que hi ha poca demanda creditícia per a projectes d’inversió, ja que la major part de les empreses el que necessiten ara és circulant, és a dir, diner per al seu funcionament diari. ”I és el que ara mateix està pràcticament tancat. Empreses que fins l’any passat o l’anterior funcionaven amb un compte de crèdit sense cap problema han vist reduïda a la meitat aquest compte de crèdit i se’ls ha deixat sense oxigen”, ha denunciat .

L’article continua al blog d’Economies Desordenades d’ARA Emprenem:

http://emprenem.ara.cat/economiesdesordenades/2012/02/13/la-restriccio-al-credit-un-impediment-per-a-les-pimes/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS