Un nou escenari després de la mort de Meles – Especial Etiòpia (I)

La mort de Meles Zenawi, que va liderar Etiòpia durant 21 anys, va generar incertesa en una de les nacions no petrolieres de més ràpid creixement d’Àfrica, la qual cosa podria frenar les inversions. Meles, president entre 1991 i 1995 i primer ministre des de 1995 fins a la seva mort l’agost passat, considerava que les inversions estrangeres directes (IED) eren la clau per al desenvolupament del seu país.

El seu enfocament va permetre que l’economia etíop deixés de ser completament dependent de les exportacions de matèries primeres agrícoles per passar a desenvolupar una indústria pròpia. Segons el Banc Nacional d’Etiòpia, les IED en aquest país van passar de 150 milions de dòlars el 2005 a 1.100 milions el 2010. En general, el govern de Meles canalitzava les inversions en sectors orientats a les exportacions, com la floricultura, l’horticultura, els tèxtils i els cuirs.

L’article continua al blog d’Economies Desordenades d’ARA Emprenem:

http://emprenem.ara.cat/economiesdesordenades/2012/11/05/un-nou-escenari-despres-de-la-mort-de-meles-especial-etiopia-i/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS