El creixement d’Indonèsia

Agus Martowardojo, Ministre d’Economia d’Indonèsia ha informat avui que el Producte Interior Brut (PIB) del país ha augmentat al llarg del 2012 un 6,3%, el que converteix aquesta economia del Sud-est Asiàtic en la segona més dinàmica del món. En declaracions a l’agència russa RIA Novosti: “Tot indica que el 2012 Indonèsia va ser la segona pel seu creixement econòmic, darrere de la Xina però per davant de l’Índia i el Brasil”. El resultat, però, està dues dècimes per sota de l’objectiu del 6,5% previst pel Govern.  Això és degut bàsicament  al descens de les exportacions cap a la Xina, el principal soci comercial d’Indonèsia, que els darrers mesos ha vist com baixava el seu consum intern i sobretot el seu PIB deixava de créixer als nivells de 2008 ó 2010 (veure gràfic PIB Xina).

XINPIB#1

L’article continua al blog d’Economies Desordenades d’ARA Emprenem:

http://emprenem.ara.cat/economiesdesordenades/2013/01/09/el-creixement-dindonesia/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS