#eKonoAgenda – Setmana 14 a 20 de Novembre 2016: Barcelona Pensa!

A eKonomicus hem decidit elaborar una Agenda Setmanal d’actes i activitats que englobin el món de les ciències socials a Barcelona, tant del món acadèmic (Universitats i educació no formal), Tercer Sector (Agències de Voluntariat, ONG’s, …) i Institucions (Públiques, think tanks, …). Totes les activitats que hi consten són gratuïtes. Si creieu que alguna no ho és, o en falten, detecteu algun error o estem obviant quelcom, no dubteu en escriure’ns a:

revistaekonomicus@gmail.com

Destacats

Aquesta setmana es celebra a Barcelona el Festival Barcelona Pensa de filosofia organitzat per la Facultat de Filosofia de la UB, amb diversa tipologia d’actes: conferències, tallers, debats, pel·lícules, …. N’hem destacats alguns, no tots. El programa complert el trobareu a continuació: Programa

Dilluns al CIDOB es realitzarà un debat sobre les recents eleccions a Nicaragua i quina és l’actual situació de violència a El Salvador, Hondures i Guatemala. Així com les pressions migratòries d’Amèrica Central i Mèxic cap als Estats Units, on suposem que es parlarà també de la recent victòria de Trump. Tot plegat comptarà amb la presència de Nayar López Castellanos (Universitat Nacional Autònoma de Mèxic) i Enrique Coraza de los Santos (ECOSUR).

Relacionat amb el nostre recent article sobre David Rieff, Dimarts 15 la Facultat de Ciències de Comunicació de la UAB es debatrà sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 (ODS). Tot plegat comptarà amb la presència de 8 ponents de projecció ben diferent: Teresa Velázquez (Observatorio Mediterráneo de la Comunicación), Jordi Prat (Fundació Autònoma Solidària), Luis Miguel Sirumbal (CEDAL, Perú), Olga Del Río (Universitat de Girona), Thomas Tufte (Centre for Communication and Glocal Change,  Dinamarca), …

El CCCB organitza tambe aquesta setmana el Festival de Cinema Independent de Barcelona. Relacionades amb les ciències socials hi ha unes quantes pellócules que hem recollit a l’eKonoAgenda d’aquesta setmana: El sector miner xinès, el Teatre de l’Oprimit, … Programa complet –> http://alternativa.cccb.org/2016/ca/

Un dels principals actes de la setmana tindrà lloc divendres 17 a l’Auditori Bllanquerna amb la conferència “Gènere i Militarisme: Dones Militars” dins les Jornades Pau, Gènere i Militarisme del Centre Delàs d’Estudis per la Pau. La jornada comptarà amb la participació, entre d’altres, de la María Teresa Balanzat (comandant, Observatori Militar per a la Igualtat del Ministeri de Defensa), Julio Rodríguez (Cap de l’Estat Major 2008-2011), María de Lluc Bagur (Centre Delàs d’Estudis per la Pau), …

targeto-def

Actes per ordre cronògic

Dilluns 14 de Novembre a les 12:00h

REDES DE INNOVACIÓN Y CAPACIDAD DE ABSORCIÓN RELATIVA EN UN CLÚSTER INDUSTRIAL – Ana Olga Rodríguez

#Defensa Tesi #Economia #Empresa

Lloc: Facultat d’Economia i Empresa UAB

Link

Dilluns 14 de Novembre a les 12:00h

LA PRESENCIA FEMENINA EN LA COBERTURA INFORMATIVA DE LOS MEDIOS ONLINE DE BRASIL 2014: UN ESTUDIO DE GÉNERO DE LAS NOTICIAS DE INTERNET – Sisse Pereira

#Periodisme #Defensa Tesi #Feminisme #Brasil

Lloc: Facultat Ciències de la Comunicació UAB

Link

Dilluns 14 de Novembre a les 16:00h

L’ANY LLULL – Festival Barcelona Pensa

#Filosofia #Ramon Llull #Conferència

Lloc : Facultat Filosofia UB – Sala Gran

Ponents: Pol Bridgewater, Andreu Grau, Ignasi Roviró

L’Any Llull ens brinda la possibilitat d’apropar-nos a la vida i l’obra d’aquest pensador medieval mallorquí. Ens centrarem en tres punts: el missatge moral en la seva producció literària; els grans temes de la seva filosofia teorètica en el marc de l’ars que proposa; i la seva presència en el seu temps, destacant, sobretot, els aspectes socials i religiosos.

https://www.barcelonapensa.cat/Acte:L%27any_Llull

Dilluns 14 de Novembre a les 18:00h

GYM FILOSÒFIC – Festival Barcelona Pensa

#Filosofia #Taller

Lloc : Centre Cultural Mutuo

Ponents: Joan González-Guardiola, Ignasi Poveda

Els gymnasion de l’antiguitat grega, espais de reunió on s’entrenaven els cossos i les ments, han deixat de ser cosa del passat. Han tornat al nostre temps en forma d’espectacle participatiu. En una primera part, els assistents escalfaran les seves neurones amb les explicacions del nostre professor convidat. En la segona part, especialment pensada per als estudiants del màster de formació del professorat de secundària, els assistents tindran l’oportunitat d’exercitar la seva habilitat argumentativa amb exercicis d’improvització i experimentació

https://www.barcelonapensa.cat/Acte:Gym_Filos%C3%B2fic_/_Centre_Cultural_Mutuo

 

Dilluns 14 de Novembre a les 18:30h

ELECCIONS A NICARAGUA I L’ESTAT DE LA DEMOCRÀCIA A L’AMÈRICA CENTRAL

#Política #Relacions internacionals #Nicaragua

Lloc: CIDOB

El debat abordarà la situació política, econòmica i social de la regió a propòsit de les eleccions presidencials a Nicaragua del passat 6 de novembre i de la situació de violència a El Salvador, Hondures i Guatemala. També es farà referència a la pressió migratòria d’Amèrica Central cap a Mèxic i els Estats Units. Finalment, s’abordaran les principals conclusions del llibre recentment publicat “Democracia y política en la Centroamérica del siglo XXI” coordinat per Nayar López.

Participaran Nayar López Castellanos, professor investigador de la Facultat de Ciències Polítiques i director del Centre d’Estudis Llatinoamericans de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) i Enrique Coraza de los Santos, professor investigador sobre Drets Humans i migracions d’El Colegio de la Frontera Sur (ECOSUR) de Mèxic, moderats per Salvador Martí, professor de Ciències Polítiques de la Universitat de Girona (UdG) i investigador associat del CIDOB.

Link

Dilluns 14 de Novembre a les 18:30h

FLASH PHILOSOPHY: FLASH DEBATES – Festival Barcelona Pensa

#Debat Filosòfic

Lloc : Llibreria Calders

Marc Artiga, Marta Campdelacreu, Esa Díaz, Teresa Marques, Genoveva Martí, Sergi Oms
La concisió i brevetat en el debat no estan renyides amb la profunditat i el rigor filosòfic. Els flash debates consisteixen en batalles dialèctiques entre dos filòsofs que disputen entre ells durant 20 minuts sobre un tema mitjançant breus intervencions, i uns altres 20 minuts amb els assistents. Els temes en debat seran els límits de les lleis, l’existència de races i la identitat.

https://www.barcelonapensa.cat/Acte:Flash_Philosophy:_Flash_Debates

 

Dilluns 14 de Novembre a les 19 :00h

DILLUNS DELS DDHH : VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES : COM ERADICAR AQUESTA XACRA GLOBAL ?

#Feminicidis #Tercer Sector

Lloc: Fundació Cristianisme i Justícia

La violència masclista és un fenomen global que comporta la més flagrant i continuada violació dels drets humans de les dones. Segons les Nacions Unides, la violència de gènere és la principal causa de mort entre les dones d’entre 15 i 44 anys a tot el món (cada any es produeixen uns 66.000 feminicidis, és a dir, assassinats de dones per raó de gènere). Però la violència física i/o sexual només són la punta de l’iceberg d’un fenomen molt complex que té unes profundes arrels culturals.
Quines són les causes d’aquesta violència? Com es pot eradicar? ¿Les administracions públiques desenvolupen les polítiques necessàries i destinen tots els recursos disponibles per garantir que les dones tinguin una vida lliure de violència? Com s’accentua aquesta violència en altres contextos socials?

Ponents:
– Nadia Ghulam, educadora social i coatura del llibre “El secret del meu turbant” i “La primera estrella del vespre”.
-Rubén Sánchez, psicòleg, agent d’igualtat i formador en matèria de violència masclista.
Moderadora:
– Mireia Prats, reportera de TV3 i professora de periodisme a la Universitat de Blanquerna.

Link

Dilluns 14 de Novembre a les 19 :00h

CAFÈ FILOSÒFIC – VANGUÀRDIES, ANTIART I REVOLUCIÓ: EL SITUACIONISME – Festival Barcelona Pensa

#Cafè Filosòfic

Lloc: Galeria Juan Naranjo

Gonçal Mayos, Yanko Moyano Díaz

Enguany els cafès filosòfics canvien de format per recuperar la pràctica filosòfica més originària, el diàleg. En cada diàleg, dos filòsofs tractaran alguna qüestió filosòfica central en el pensament contemporàni. En aquest cafè, Gonçal Mayos i Yanko Moyano dialogaran sobre la Internacional Situacionista en l’art i l’avantguarda de la revolució.

Link

Dilluns 14 de Novembre a les 20:00h

CABARET FILOSÒFIC – Festival Barcelona Pensa

#Dadaisme #Microteatre #Filosofia

Lloc: L’Horiginal

Coordinen Bernat Castany i Virginia Trueba. Text i posada en escena Gaston Gilabert
Homenatge a la dadasofía. Amb motiu del centenari de la creació de Dadà (Zurich, 1916), aquest espectacle ofereix un conjunt de peces de microteatre de tall dadaista, que combinen humor, art i pensament

https://www.barcelonapensa.cat/Acte:Cabaret_Filos%C3%B2fic

bcn_pensa2016

Dimarts 15 de Novembre a les 10:00h

(DESTACAT!!) SEMINARI INTERNACIONAL « COMUNICACIÓN, DESARROLLO Y DERECHOS HUMANOS: LA AGENDA 2030” – Objectius de Desenvolupament Sostenible

#Globalització #Objectius del Mil·lenni #Tercer Sector

Lloc: Facultat de Ciències de la Comunicació UAB

El año 2030 es la meta global para erradicar la pobreza en el mundo. En la próxima década y media, los Estados miembros de Naciones Unidas están llamados a implementar una nueva estrategia que integra los ámbitos económico, social y ambiental: la Agenda 2030 para el Desarrollo Sostenible.

10:00 Inauguración

  • Teresa Velázquez– Presidenta del Observatorio Mediterráneo de la Comunicación (OMEC)
  • Jordi Prat – Director de la Fundació Autònoma Solidària (FAS)

10:20 – 12:00

  • Luis Miguel Sirumbal(CEDAL, Perú) – “De los Objetivos del Milenio a los Objetivos de Desarrollo Sostenible”
  • Olga Del Río(Universitat de Girona) – “Los derechos a la información, la comunicación y el ciberespacio: herramientas para el cambio social
  • Thomas Tufte(Centre for Communication and Glocal Change – Ørecomm, Dinamarca) – “Comunicación Participativa y Cambio Social”

12:00  Pausa

12:20 – 14:00

  • Ricardo Carniel Bugs (Departamento de Periodismo, UAB) – “Los estudiantes de comunicación de la UAB y los ODS”
  • Òscar Velasco(Director de comunicación – Creu Roja Catalunya) – “La comunicación como herramienta de transparencia y rendición de cuentas de las organizaciones 2.0”
  • Cristina Velásquez (Coord. Equipo Interculturalidad – Ajuntament de Barcelona) “La estrategia Antirumors de Barcelona”

También está programado un ciclo de Talleres sobre Comunicación y Desarrollo Sostenible, con inscripción gratuita, para los interesados en profundizar en temas relacionados con los ODS.

INSCRIPCIÓN GRATUITA: omec.info@gmail.com

https://obmec.wordpress.com/proyecto-de-epd-comunicacion-y-ods/

Sustainable Development Goals_E_Final sizes

Dimarts 15 de Novembre a les 14:30h

CAN GENDER QUOTAS EMPOWER WOMEN ?

#Economia #Gènere #Seminari

Lloc: UB Facultat d’Economia

Pamela Campa (University of Calgary – Canadà)

Can gender quotas empower women? Evidence from a regression discontinuity design.

Link

 

Dimarts 15 de Novembre a les 15:00h

LA INNOVACIÓ COM A BASE PER A LA GENERACIÓ DE NEGOCI

#Empresa #Innovació

Lloc: Facultat d’Economia i Empresa UAB

Cal inscripció prèvia en línia a Nexus: https://nexus.uab.es. Els assistents podran descarregar un certificat d’assistència.

Link

Dimarts 15 de Novembre a les 17:00h

PROCESSOS D’ESTIGMATITZACIÓ TERRITORIAL

#Sociologia #Gentrificació #Seminari

Lloc: Facultat Geografia i Història UB

El seminari es construeix sobre tres aportacions inicials i un debat col·lectiu:

“Què és l’estigmatització territorial”, a càrrec d’Ignacio González (Universitat de Girona)

“Operacions de màrqueting i paper del capital simbòlic en els processos de gentrificació”, a càrrec de Daniel Sorando (Universidad Complutense de Madrid)

“Similituds i diferències en el capital simbòlic territorializat”, a càrrec de Santiago Ruiz Chasco (Universidad Complutense de Madrid)

El seminari es farà en castellà.

És gratuït i obert a tothom però cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a espaiscritics[arroba]gmail.com

http://espaiscritics.org/processos-destigmatitzacio-territorial/

Dimarts 15 de Novembre a les 17:30h

FILOSOFIA I MODERNITAT : LA RECONSTRUCCIÓ DE L’ORDRE DEL MÓN – Festival Barcelona Pensa

#Debat-Conferència

Lloc: La Central

Josep Olesti, Salvi Turró

Modera: Núria Miras
Quin món es va perdre amb la modernitat? I quin es va voler restaurar? O es proposaven diversos mons? Fins i tot, entre moderns, n’hi va haver que no en volien restaurar cap? Un diàleg sobre la complexitat d’un període que sovint se simplifica massa.

 

Dimarts 15 de Novembre a les 18:30h

FILOSOFIA I HUMOR – Festival Barcelona Pensa

#Presentació #Antidogmatismes

Lloc : Llibreria Laie

Íñigo González, Josep Macià, Romina Zuppone

Coordina: Josep Macià
L’humor i la filosofia tenen molt més en comú del que se sol pensar. Tant l’humor com la filosofia sovint es fixen en allò quotidià i ens ho fan veure des d’una perspectiva nova que ens sorprèn i que resulta il·luminadora. L’humor, com la filosofia, és especialment valuós quan adopta una actitud crítica, que desemmascara prejudicis i qüestiona allò que es considera la norma. Tant l’humor com la filosofia són antídots contra el dogmatisme. Per altra banda, pensar sobre l’humor ens porta a la reflexió filosòfica sobre la llibertat d’expressió i els seus límits. Finalment, tant l’humor com la filosofia tenen una predilecció per fixar-se en el llenguatge –el mitjà sobre el què se sustenta la interacció humana i la nostra reflexió sobre el món.

Dimarts 15 de Novembre a les 17:00h 

BEIN GDEROT / ENTRE TANQUES – Festival de Cinema Independent de Barcelona

#Cinema #INMIGRACIÓ #TEATRE DE L’OPRIMIT

Lloc : Auditori CCCB

Holot és un centre de detenció de sol·licitants d’asil africans en ple desert israelià. Chen Alot i Avi Mograbi hi entren i decideixen fer un taller de teatre segons els principis del Teatre de l’Oprimit, que demana canvis polítics i socials des de l’escenari. El procés comença amb els sol·licitants narrant escenes de la seva pròpia vida, però la dinàmica canvia quan s’hi involucren també israelians. La interpretació i els canvis de rol poden ajudar a entendre millor els altres punts de vista? BEIN GDEROT planteja més preguntes que respostes.

http://alternativa.cccb.org/2016/ca/films/oficiales/bein-gderot

Dimarts 15 de Novembre a les 19 :00h

VIVIANE REDING – TÉ FUTUR EUROPA  TAL I COM LA CONEIXEM ? – Cicle D.O.Europa

 #Política #Europa

Lloc: El Born Centre Cultural

Viviane Reding / El moment més delicat de la Unió Europea

Esch-sur-Alzette, Luxemburg, 1951. És una política luxemburguesa que ha desenvolupat la major part de la seva carrera al Parlament Europeu. Des de l’any 1999 és membre de la Comissió Europea. L’any 1999, durant la presidència de Romano Prodi al capdavant de la Comissió Europea, va ser escollida comissària europea d’Educació, Formació i  Cultura, càrrec que ocupà fins al 2004, quan, amb la presidència de José Manuel Durão Barroso, va ser escollida   comissària europea de la Societat de la Informació i els Mitjans de Comunicació, càrrec que va ocupar fins al 2010. El mateix any va ser escollida vicepresidenta de la Comissió Europea i comissària europea de Justícia, Drets Fonamentals  i Ciutadania.

http://elbornculturaimemoria.barcelona.cat/activitat/viviane-reding/

vivianeredingdoeuropa

Dimarts 15 de Novembre a les 19 :00h

ANUARI SILENCIS MEDIÀTICS 2016

#Periodisme #Tercer Sector

Lloc : Servei Civil Internacional de Catalunya

El proper 15 de novembre tindrà lloc la presentació de l’Anuari dels Silencis Mediàtics 2016 a càrrec del Grup de periodistes Ramon Barnils. Vine a conèixer les notícies silenciades pels mitjans de comunicació!

L’Anuari dels Silencis Mediàtics Mèdia.cat és un projecte de periodisme d’investigació que cada any aporta llum a temes silenciats pels grans mitjans de comunicació. Presenta un recull de reportatges en profunditat sobre temàtiques que durant l’any anterior no han estat portada de cap diari ni han obert cap informatiu. L’objectiu de l’Anuari és aconseguir situar aquests temes en l’agenda dels mitjans i donar-los veu per tal que arribin al coneixement de la societat.
Serà el proper Dimarts 15 de novembre a les 19h a La Vaqueria de l’SCI!
Comptarem amb la participació de l’Elisenda Rovira, periodista i coordinadora de l’Anuari i de Jordi Pasqual, autor d’un dels reportatges de l’anuari, ‘Retrat crític d’El Corte Inglés’.

http://www.sci-cat.org/agenda/presentacio-anuari-silencis-mediatics-2016

Dimarts 15 de Novembre a les 19:00h

CAFÈ FILOSÒFIC : QUÈ ÉS LA VERITAT ? – Festival Barcelona Pensa

#Diàleg

Lloc: Llibreria Calders

Manuel García-Carpintero, Max Kölbel

Enguany els cafès filosòfics canvien de format per recuperar la pràctica filosòfica més originària, el diàleg. En cada diàleg, dos filòsofs tractaran alguna qüestió filosòfica central en el pensament contemporani. En aquest cafè, Manuel Gracía-Carpintero i Max Kölbel s’enfronten a un dels problemes més enrevessats de tots els temps, la naturalesa de la veritat

Dimecres 16 de Novembre a les 12:00h

300 ANYS DE LEIBNIZ: MATEMÀTIC, FILÒSOF, BIBLIOTECARI – Festival Barcelona Pensa

#Monogràfic Leibniz #Col·loqui

Lloc : Edifici històric UB (Sala Aula Magna)

Jesús Gascón, Josep Pla, Maria Ramon Cubells

activitat gratuïta / cal inscripció.
Coordina Carles Dorce
Als 300 anys de la desaparició de G. W. Leibniz, rememorarem la polifacètica figura del pensador alemany: destacat filòsof, celebrat matemàtic inventor del càlcul infinitesimal, però també treballador a les corts europees, com ara durant els seus anys de conseller i bibliotecari a la Casa de Hannover.

Link

Dimecres 16 de Novembre a les 12:00h

DINÁMICAS DE ESTRUCTURACIÓN SOCIORESIDENCIAL EN LA BARCELONA METROPOLITANA POST-INDUSTRIAL: ¿HACIA UNA CIUDAD DUAL O CUARTEADA? – Sergio Porcel

#Sociologia #Defensa Tesi #Urbanisme #Barcelona

Lloc: Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia UAB

Link

Dimecres 16 de Novembre a les 14 :15h

FIGHTING AGAINST CORRUPTION FROM CIVIL SOCIETY

#Societat Civil #Tertúlia #Internet

Lloc: Centre de documentació Europea UAB

Simona Levi, activist

Andrea Noferini (C. Polítiques UAB, UPF)

Link

161102-1-corrupcion

Dimecres 16 de Novembre a les 16:00h

FREEDOM, RELIGION AND REPUBLICANISM: A DIFFICULT COEXISTENCE? – Festival Barcelona Pensa

#Filosofia #Conferència-Debat

Lloc: Institut d’Estudis Catalans

Maurizio Viroli. Amb: Daniel Gàmper i Josep Lluís Martí

Modera: Íñigo González
(aquesta activitat es realitzarà en anglès / this event will take place in English)
Són compatibles republicanisme i llibertat religiosa? D’una banda, el republicanisme defensa la llibertat religiosa i de consciència en l’àmbit privat. D’una altra, el seu compromís amb el laïcisme l’enfronta a les pràctiques religioses quan aquestes adopten formes autoritàries i coercitives, o desafien la legitimitat de l’estat per regular el bé públic. De tot això en parlarem tenint presents algunes mostres d’aquesta tensió, com ara les recents controvèrsies sobre el vel, el burkini o la xenofòbia religiosa.

Link

Dimecres 16 de Novembre a les 18:00h

AUDIOGUIA FILOSÒFICA / CCCB – RAMON LLULL – Festival Barcelona Pensa

#Art i Filosofia #Exposició

Lloc: CCCB

Juan Evaristo Valls Boix, Andreu Grau

Coordina: Juan Evaristo Boix

35 places, entrada lliure / cal inscripció.

Moltes de les guies de museus que seguim o escoltem se centren en la vida dels pintors i les influències que ha rebut la seva obra, però obliden quelcom fonamental: el potencial filosòfic de l’art, la seva capacitat per fer preguntes i qüestionar la nostra precària realitat. En aquesta “Audioguia filosòfica. Els pensadors visiten el museu”, diversos filòsofs ens acompanyaran en la tasca de pensar a través de l’art per teixir una reflexió mestissa, i el cos de la pintura es desprendrà de la lògica de la representació. En aquesta visita l’audioguia filosòfica ens conduirà per l’exposició del CCCB dedicada a Ramon Llull en el set-cents aniversari de la seva mort.

Link

Dimecres 16 de Novembre a les 18:00h

« ABAJO LA INTELIGENCIA ! ¡VIVA LA MUERTE !” – LA TONTERIA COMO FACTOR POLÍTICO – Festival Barcelona Pensa

#Filosofia #Conferència

Lloc: Arts Santa Mònica

Maurizio Ferraris

¡Muera la inteligencia! ¡Viva la muerte!» és el crit que José Millán-Astray y Terreros li llença el 12 d’octubre de 1936 al filòsof Miguel de Unamuno. Prova evident que la imbecil·litat és una cosa seria. L’ésser humà és essencialment (no accidentalment) un imbècil, un animal inerme, privat de bastó (in-baculum), i per tant necessitat d’armes com la tècnica, la cultura, l’art i la ciència, en definitiva del que confusament se’n diu “món de l’esperit”. Són armes de doble tall, que d’una banda compensen les seves deficiències, i d’altra el mostren com allò que és.

Link

Dimecres 16 de Novembre a les 19:00h

DIÀLEGS EMPRESA I SOCIETAT – Antón Costas y Jaime Carvajal

#Empresa #Tertúlia #Cercle d’Economia

Sota el títol El capità d’indústria espanyol en els últims cent anys, el 16 d’octubre de 1958, l’historiador Jaume Vicens Vives va pronunciar una conferència al Cercle que va tenir una gran influència. S’hi s’animava als joves que acaben de fundar l’organització a prendre exemple dels empresaris que havien protagonitzat la revolució industrial al nostre país, per fer front als nous reptes associats a la posada en marxa de la integració europea. Al mateix temps, els cridava a assumir la responsabilitat en el foment del progrés econòmic, social i polític

Link

Dimecres 16 de Novembre a les 19:30h

BEHEMOTH (ZHAO LIANG) – Festival de Cinema Independent de Barcelona

#Cinema #Xina #Sector Miner

Lloc: Teatre CCCB

Prats assolellats esbudellats per mines a cel obert i una cadena interminable de camions que s’endú el carbó i els minerals a les fàbriques. Mentrestant, els dies a l’hospital es fan eterns per als miners veterans. Com si visquessin en un purgatori però sense paradís que els esperi. Hem destrossat el paradís omplint carretons de materials per edificar-ne un altre de fals i inútil. BEHEMOTH és una reflexió literària sobre el comportament humà d’avui dia. Som tots víctimes i criminals, som el monstre que la fam que hi ha en cadascú de nosaltres ha creat.

http://alternativa.cccb.org/2016/ca/films/oficiales/behemoth

01412

Dijous 17 de Novembre a les 09:00h

ESMORZARS EMPRESARIALS – « BON PREU »

#Empresa #Col·legi d’Economistes

Lloc: Col·legi d’Economistes de Catalunya

Benvinguda:

Sr. Joan B. Casas, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya

Presentarà:

Sr. Modest Guinjoan, president de la Comissió d’Economia de l’Empresa

Ponent:

Sr. Joan Font, director general de Bon Preu

Moderarà:

Sr. Lluís Mas, president del Grup de Treball d’Economistes d’Empresa

Link

Dijous 17 de Novembre a les 10:00h

RUTA FILOSÒFICA / CIUTAT DE BARCELONA – Festival Barcelona Pensa

#Ruta a peu #Filosofia

Lloc: Facultat de filosofía (UB)

Misericòrdia Anglès

Punt de trobada: entrada principal de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona

20 places, activitat lliure / cal inscripció.

Sabíeu que els carrers de Barcelona amaguen moltes sorpreses als amants de la filosofia? Aquesta ruta filosòfica ens descobreix, des de el Raval al Born, alguns indrets marcats per persones, esdeveniments i institucions relacionades amb la filosofia, i a acompanyarem amb la lectura de breus fragments filosòfics de pensadors del nostre entorn.

https://www.barcelonapensa.cat/Acte:Ruta_Filos%C3%B2fica_/_Ciutat_de_Barcelona

Dijous 17 de Novembre a les 11:00h

HISTORIA CULTURAL DEL COMUNISMO BRITÁNICO (1928-1941) – Adrià Llacuna

#Comunisme #Defensa Tesi

Lloc: Facultat de Filosofia i Lletres UAB

Link

Dijous 17 de Novembre a les 11:45h

ENDOGENOUS GROWTH AND ENTROPY

#Economia #Creixement #Seminari

Lloc: UB Facultat d’Economia

Pedro Rui Mazeda Gil (University of Porto – Portugal)

http://www.ub.edu/ubeconomics/?post_type=ajde_events&p=24581?ri=0&

Dijous 17 de Novembre a les 12:00h

EL PAPEL DE LA INNOVACIÓN EN PYMES FAMILIARES VS. NO FAMILIARES – Luis Antonio Moreno

#Empresa #Defensa de Tesi #Economia #Pymes

Lloc: Facultat d’Economia i Empresa UAB

Link

Divendres 17 de Novembre a les 17:30h

GÈNERE I MILITARISME : DONES MILITARS

#Exèrcit #Feminisme #Conflictes armats

Lloc: Auditori Blanquerna

18.00h – 19.30h Taula rodona La qüestió de génere a l’Exèrcit espanyol.

Julio Rodríguez: Cap de l’Estat Major de Defensa durant el període 2008-2011. General de l’Aire fins a 2015.

Comandant María Teresa Balanzat: Coordinadora de l’àrea internacional de l’Observatori Militar per a la Igualtat del Ministeri de Defensa.

María de Lluc Bagur: Investigadora Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

Modera: Gemma Amorós: Investigadora Centre Delàs d’Estudis per la Pau (per confirmar).

19.30h – 21.00h Taula rodona Els rols de les dones en els conflictes armats.

Nora Miralles: Investigadora Centre Delàs d’Estudis per la Pau i periodista. Investigadora sobre dones combatents i processos de pau al Kurdistan, Sàhara Occidental, Irlanda del Nord, País Basc i Colòmbia

María Villellas: Women’s International League for Peace and Freedom (WILPF) e investigadora de l’Escola de Cultura de Pau.

Yanira Restrepo: Ex-miliciana de l’M-19 a Colòmbia.

Alba Sotorra: Realitzadora i productora de documentals sobre Orient Mitjà i Unitats de Defensa de les Dones Kurdes.

Montserrat Cervera: Activista feminista antimilitarista, impulsora de Dones x Dones i integrant de Dones de Negre.

Modera: Pamela Urrutia: Women’s International League for Peace and Freedom (WILPF) i investigadora de l’Escola de Cultura de Pau.

Link

targeto-def

Divendres 17 de Novembre a les 19:00h

« TERAPIA CONTRA LA CORRUPCIÓN » – Presentació llibre

#Corrupción #Grup Set Dones

Lloc: Cercle d’Economia

El Cercle d’Economia i la Fundació Grup Set es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre “Terapia contra la corrupción” en la qual intervindran Jordi Alberich, Director General del Cercle d’Economia Núria Basi, Presidenta de la Fundació Grup Set Beatriz Grande, Advocat, Sòcia Directora Bufete Chávarri Anna Vicens, Directora d’Edicions Vicens Vives.

Link

Dijous 17 de Novembre a les 19:30h

CAFÈ FILOSÒFIC : ÉS POSSIBLE LA JUSTÍCIA ? – Festival Barcelona Pensa

#Debat Filosòfic

Lloc: La Central

Josep Joan Moreso, Félix Ovejero

Enguany els cafès filosòfics canvien de format per a recuperar la pràctica filosòfica més originària, el diàleg. En cada diàleg, dos filòsofs tractaran alguna qüestió filosòfica central en el pensament contemporani. En aquest cafè, Josep Joan Moreso i Félix Ovejero abordaran una de les qüestions més urgents de la nostra època: la possibilitat i els límits de la justícia.

Link

Dijous 17 de Novembre a les 19:30h

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE « MEDITACIONS CARTESIANES », D’EDMUND HUSSERL – Festival Barcelona Pensa

#Fenomenologia #Filosofia

Lloc: Llibreria Laie

Joan González-Guardiola, Josep Monserrat Molas, Francesc Pereña

Les Meditacions Cartesianes de Husserl van significar la irrupció de la fenomenologia en el cor mateix de la filosofia i de la capital franceses. El seu impacte encara ressona avui de maneres molt diverses. Una obra capital traduïda per primera vegada al català.

Link

Divendres 18 de Novembre a les 11:15h

EL (NO-) RECONEIXEMENT DE LA IDENTITAT DE LA UE COM A ACTOR INTERNACIONAL – Irina Khayrizamova

#Unió Europea #Defensa Tesi #Política

Lloc: Facultat de Dret UAB

Link

Divendres 18 de Novembre a les 12:15h

MAFIA, ELECTIONS AND VIOLENCE AGAINST POLITICIANS

#Seminari #Economia Política #Mafia

Lloc: UB Facultat d’Economia

Gianmarco Daniele (UB)

http://www.ub.edu/ubeconomics/?post_type=ajde_events&p=24818?ri=0&

Divendres 18 de Novembre a les 16:00h

AGITANDO LA CUNA – Festival Barcelona Pensa

#Documental #Filosofia s.XXI

Lloc: Institut d’Estudis Catalans

Montserrat Crespin

Coordina: Montserrat Crespín
L’any 2013, el XXIII Congrés Mundial de Filosofia va reunir a Atenes als principals filòsofs mundials sota el lema “La filosofia com a recerca i com a forma de vida”. En aquest documental parlem amb alguns d’ells sobre els principals problemes que la filosofia es planteja actualment.

https://www.barcelonapensa.cat/Acte:Documental:_Agitando_la_cuna

Divendres 18 de Novembre a les 17:00h

TOPOGRAFIES PERIFÈRIQUES – Festival Barcelona Pensa

#Sociologia #Filosofia #Gentrificació

Lloc: Llibreria Altaïr

Andreu Meixide, Fernando Paniagua, Rafa Tormo, Anna Zaera

Coordina: Roman Aixendri
L’artista valencià Rafael Tormo i el realitzador barceloní Andreu Meixide establiran un diàleg sobre la cultura com a element de resistència social, establint relació entre la idea de centre o perifèria. Davant d’un moment actual on sembla que les perifèries es multipliquen dins dels antics centres i com els centres es buiden de poder, la cultura generada en els barris, els pobles, els patis o les comunitats de veïns demostren l’existència d’espais lliures de ferocitat capitalista, que cal preservar i potenciar.

Divendres 18 de Novembre a les 18:15h

BEHEMOTH (ZHAO LIANG) – Festival de Cinema Independent de Barcelona

#Cinema #Xina #Sector Miner

Lloc: Teatre CCCB

Prats assolellats esbudellats per mines a cel obert i una cadena interminable de camions que s’endú el carbó i els minerals a les fàbriques. Mentrestant, els dies a l’hospital es fan eterns per als miners veterans. Com si visquessin en un purgatori però sense paradís que els esperi. Hem destrossat el paradís omplint carretons de materials per edificar-ne un altre de fals i inútil. BEHEMOTH és una reflexió literària sobre el comportament humà d’avui dia. Som tots víctimes i criminals, som el monstre que la fam que hi ha en cadascú de nosaltres ha creat.

http://alternativa.cccb.org/2016/ca/films/oficiales/behemoth

 

Divendres 18 de Novembre a les 19:30h

PREMI LUX 2016 DE CINEMA – Representació Parlament Europeu a Barcelona

#Cinema #Europa #Ernest Maragall

Lloc : Filmoteca de Catalunya

Presentació i inauguració de les Jornades LUX de Cinema, amb l’eurodiputat Ernest Maragall (Verds/ALE), el director de l’Antena Media Catalunya, Àlex Navarro, i el jove ambaixador del Premi LUX, Adrià Guxens. Tot seguit es projectarà en VOS ‘As I open my eyes’, de Leyla Bouzid, una de les tres cintes que composen la terna finalista dels premis LUX de cinema del Parlament Europeu. Les tres sessions de les Jornades LUX de Cinema són gratuïtes. Aforament limitat. Cal recollir l’entrada a la taquilla el mateix dia de la projecció. A les 19h30, a la Filmoteca de Catalunya (Pl. Salvador Seguí, 1-9).

Link

Dissabte 19 de Novembre a les 10 :30h

« ENTRE TERRES » – GUIA EDUCATIVA SOBRE MIGRACIONS A LA MEDITERRÀNIA

#Presentació llibre #Refugiats

Lloc: Davant Parc de la Barceloneta

El proper dissabte 19 de novembre tindrà lloc la presentació de la guia al Passeig Marítim de Barcelona, davant del parc de la Barceloneta. A partir de les 10:30h hi haurà una biblioteca humana amb experiències de persones refugiades i es duran a terme algunes activitats recollides a la guia. A partir de les 13h les entitats impulsores faran la presentació del recurs.

A banda, si sou una entitat educativa us animem a venir amb les vostres joves a partir de 14 anys per gaudir de les activitats!

Link

bf26253d7b8f171dddb155f84ce1d562_xl

Dissabte 19 de Novembre a les 11 :00

PATI FILOSÒFIC : ELS JOVES PENSEN – Festival Barcelona Pensa

#Filosofia Política #Debat

Lloc: Centre Cívic Can Deu

Grup Pati Filosofic
Grup Pati Filosòfic. Coordina Fèlix de Castro
Després de dos anys debatent temes filosòfics al pati del seu institut amb el professor de filosofia, un grup d’estudiants continua trobant-se regularment per parlar d’ètica i política. En aquest pati del Pensa, proposen compartir la seva pràctica amb tots els joves que tinguin passió pel diàleg filosòfic.

https://www.barcelonapensa.cat/Acte:Pati_Filos%C3%B2fic:_Els_joves_pensen

Dissabte 19 de Novembre a les 20:00h

BEIN GDEROT / ENTRE TANQUES – Festival de Cinema Independent de Barcelona

 #Cinema #Inmigració #Teatre de l’oprimit

Lloc : Auditori CCCB

Holot és un centre de detenció de sol·licitants d’asil africans en ple desert israelià. Chen Alot i Avi Mograbi hi entren i decideixen fer un taller de teatre segons els principis del Teatre de l’Oprimit, que demana canvis polítics i socials des de l’escenari. El procés comença amb els sol·licitants narrant escenes de la seva pròpia vida, però la dinàmica canvia quan s’hi involucren també israelians. La interpretació i els canvis de rol poden ajudar a entendre millor els altres punts de vista? BEIN GDEROT planteja més preguntes que respostes.

http://alternativa.cccb.org/2016/ca/films/oficiales/bein-gderot

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS