El G-7 condona el deute a Haití

Els Ministres d'Economia i Governadors de Banc Centrals del G-7 a Iqaluit, Canadà

Els ministres de finances i els governadors d’alguns bancs centrals del G-7 es comprometen a condonar el deute amb Haití, segons paraules del ministre de finances canadenc, Jim Flaherty.

Concretament va afegir: “Discutim l’ajuda que Haití necessitarà per a la reconstrucció a llarg termini a mesura que emergeix de l’actual situació d’emergència a conseqüència del terratrèmol”.

“El deute amb institucions multilaterals hauria de ser perdonat. I anem a treballar amb aquestes institucions i altres socis per a que això passi el més aviat millor” va senyar el Sr. Flaherty al concloure la reunió que han mantingut els ministres i els governadors a Iqaluit, Canadà.

Recordem que el G-7 està composat per Alemanya, Canadà, Estats Units, França, Itàlia, Japó i el Regne Unit.

Haití té el deute principalment amb institucions com el Banc Mundial i el Banc Inter-americà de Desenvolupament (BID). Recordem que des del 2008, la Xina s’ha sumat al BID com a país donant. Ja s’especula que aquesta es una estratègia del govern xinès per a formalitzar alguns acords comercials amb països sud-americans i del Carib i sobretot assegurar-se el subministrament d’algunes matèries primeres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS